måndag 17 november 2014

Distansridning på Friends arena

Snart är det dags för nya Sweden International Horse show på Friends arena. En hel del nyheter kommer det att bli. Mässområdet är betydligt större och inrymmer en egen paddock för riduppvisningar. Olika rasföreningar kommer att visa upp sig, däribland arabhästföreningen.

Varje dag kommer besökarna att kunna se smakprov på arabhästens förträfflighet. Jag har fått äran att vara med och presentera arabhästen som distanshäst på söndag kl 14 på ridbanan. Ni kommer att få se Kaabata, en fin distansveteran med många mil i bagaget och meriter upp till VM nivå, dessutom är hon AB premierad och guldbelönad på utställning. Sabina Andersson kommer att rida MR Portello, en herre mitt i karriären som gillar när det går undan. Till vår hjälp kommer via att ha ett gäng med rutinerat fotfolk: Mia Lindgren från distansritt.nu, Katarina Mungsgård från Mälardalens distansryttarförening, Anna Lundholm från Prinsens araber och Sigrid Gadde Jennische erfaren groom.

Vi kommer att visa tjusningen, svårigheten och taktiken bakom distans och hoppas att få fler att förstå att arabhästar och distansridning är en perfekt kombination.

Övriga araber som kommer att visas är:
Torsdag kl 18.00 Lollo Wale och Carolina Schwieler med Don Miko visar arabens mångsidighet.
Fredag kl 15.00 från unghäst till Grand Prix, clinic med Eva-Karin Oskarsson och Elysion och Hanna Persson.
Lördag kl 17.30  Felicia Grimmehag och Miriam som handikaphäst.

Varje dag kommer det dessutom att finnas en arabhäst i SAHF:s monter som publiken kan få titta och klappa på!

2 kommentarer:

  1. Bra att veta tiderna men ännu bättre om man också visste vilken dag det blir?
    Sven

    SvaraRadera